كفته وريش الحاتى وفراخ الحاتى وصفات منزليه من مطبخ نور الهدى بالصور
الحرية :: المنتديات :: المطبــخ المصرى
صفحة 1 من اصل 1
كفته وريش الحاتى وفراخ الحاتى وصفات منزليه من مطبخ نور الهدى بالصور
اولا / كفته الحاتى المشويه
وسر طراوتها وحلاوتها
الكفته كانت عقدتى كنت أجهل
اتقانها ودائما اشتريها واجعل البائع يقوم بتتبيلها وعمل خلطتها لى ولكن
قررت منذ فتره اتعلمها والحمد لله نجحت معايا جدا
المقادير
1 كيلو لحم مفروم (نصف كيلو غنم نصف
كيلو بقرى )
2 حبه بصله متوسطه
قطعه من ليه الخروف
1 رغيف فينو ( صمون )
ربع حزمه كزبره خضراء ( فقط
للنكهه )
ربع كوب صغير سفن أب ( مهم
جداااااااااااااا )
ملح فلفل كمون بابريكا
اولا نقوم بنقع الصمون فى
ماء وننشله من الماء بعد عصره ونفرم البصل
ونقطع ليه الخروف والكزبره هكذا
وفى الفرامه او الكبه نفرم
كل الخليط اللى فى الصوره السابقه مع التوابل ونضيف السفن اب
نتركها نصف ساعه فى الثلاجه
ثم نقوم بتصبيعها على شوكه او ملعقه هكذا
ترص فى صينيه هكذا وراعى ان
تكون كبيره الحجم لان الحجم سيقل
نضعها فى فرن البوتاجاز لمده
ساعه الا ربع وكل عشر دقائق نقلبها من كل الجوانب هكذا الى ان تتحمر
وتقدم هكذا
حقيقى كانت طريه وطعمها مميز لان كل
المقادير أعطتها طراوه جميله ومميزه
ثانيا / صينيه الريش الضانى
المقادير
كيلو ريش ضانى
2 حبه بصل
ملح فلفل حبهان
كوب ماء
طبعا الريش بتكون مليانه
دهون وهذه الطريقه تساعد على نضجها والتخلص من اكبر جزء من الدهون بها
نقوم بغسلها ونضعها فى صينيه
نقطع البصل ونضعه فوقها ومعه
التوابل والحبهان
نتركها عالبوتاجاز على نار
متوسطه وبعد ربع ساعه يكون ده شكلها
نضيف جزء من الماء وليس كله
ونغطيها ربع ساعه أخرى
وكل ما الماء ينقص نزود
وبالتدريج سينشف ماؤها بعد
مرور ساعه الا ربع
نقلبها على جميع النواحى الى
ان ينشف الماء تماااااااااااااااااااما تمااااااااااااااااااااااما
نقوم بتعليه النار وسنجدها
تحمرت واصبحت بهذا الشكل وتقدم
ثالثا / الفراخ المشويه فى
الفرن
المقادير
دجاجه وزن كيلو
3 فصوص ثوم
حبه بصل متوسطه
حبه طماطم
حبه فلفل حارق
ملح فلفل كمون بابريكا
ملعقه خل
الطريقه
نغسل الفراخ ونضع التتبيله فى الكبه
ونضيفها عالدجاجه بعد عمل شقوق ونتركها ليله كامله وهذا أفضل
نضعها فى صينيه ونضيف نصف
كوب ماء وندخلها الفرن حوالى ساعه
الى ان تتحمر وتقدم وده
شكلها يارب تعجبكم
وسر طراوتها وحلاوتها
الكفته كانت عقدتى كنت أجهل
اتقانها ودائما اشتريها واجعل البائع يقوم بتتبيلها وعمل خلطتها لى ولكن
قررت منذ فتره اتعلمها والحمد لله نجحت معايا جدا
المقادير
1 كيلو لحم مفروم (نصف كيلو غنم نصف
كيلو بقرى )
2 حبه بصله متوسطه
قطعه من ليه الخروف
1 رغيف فينو ( صمون )
ربع حزمه كزبره خضراء ( فقط
للنكهه )
ربع كوب صغير سفن أب ( مهم
جداااااااااااااا )
ملح فلفل كمون بابريكا
اولا نقوم بنقع الصمون فى
ماء وننشله من الماء بعد عصره ونفرم البصل
ونقطع ليه الخروف والكزبره هكذا
وفى الفرامه او الكبه نفرم
كل الخليط اللى فى الصوره السابقه مع التوابل ونضيف السفن اب
نتركها نصف ساعه فى الثلاجه
ثم نقوم بتصبيعها على شوكه او ملعقه هكذا
ترص فى صينيه هكذا وراعى ان
تكون كبيره الحجم لان الحجم سيقل
نضعها فى فرن البوتاجاز لمده
ساعه الا ربع وكل عشر دقائق نقلبها من كل الجوانب هكذا الى ان تتحمر
وتقدم هكذا
حقيقى كانت طريه وطعمها مميز لان كل
المقادير أعطتها طراوه جميله ومميزه
ثانيا / صينيه الريش الضانى
المقادير
كيلو ريش ضانى
2 حبه بصل
ملح فلفل حبهان
كوب ماء
طبعا الريش بتكون مليانه
دهون وهذه الطريقه تساعد على نضجها والتخلص من اكبر جزء من الدهون بها
نقوم بغسلها ونضعها فى صينيه
نقطع البصل ونضعه فوقها ومعه
التوابل والحبهان
نتركها عالبوتاجاز على نار
متوسطه وبعد ربع ساعه يكون ده شكلها
نضيف جزء من الماء وليس كله
ونغطيها ربع ساعه أخرى
وكل ما الماء ينقص نزود
وبالتدريج سينشف ماؤها بعد
مرور ساعه الا ربع
نقلبها على جميع النواحى الى
ان ينشف الماء تماااااااااااااااااااما تمااااااااااااااااااااااما
نقوم بتعليه النار وسنجدها
تحمرت واصبحت بهذا الشكل وتقدم
ثالثا / الفراخ المشويه فى
الفرن
المقادير
دجاجه وزن كيلو
3 فصوص ثوم
حبه بصل متوسطه
حبه طماطم
حبه فلفل حارق
ملح فلفل كمون بابريكا
ملعقه خل
الطريقه
نغسل الفراخ ونضع التتبيله فى الكبه
ونضيفها عالدجاجه بعد عمل شقوق ونتركها ليله كامله وهذا أفضل
نضعها فى صينيه ونضيف نصف
كوب ماء وندخلها الفرن حوالى ساعه
الى ان تتحمر وتقدم وده
شكلها يارب تعجبكم
مواضيع مماثلة
» تعليم طريقه سلخ الفراخ من مطبخ نور الهدى مع أروع صينيه بطاطس ورز بالخضار بالصور
» برياني الدجاج من مطبخ عاشقة الحلويات بالخطوات المصورة
» طريقة عمل السينابون بالصور
» قطع الدجاج بالجبن بالصور
» طريقة عمل الشوارما بالصور
» برياني الدجاج من مطبخ عاشقة الحلويات بالخطوات المصورة
» طريقة عمل السينابون بالصور
» قطع الدجاج بالجبن بالصور
» طريقة عمل الشوارما بالصور
الحرية :: المنتديات :: المطبــخ المصرى
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأحد يوليو 22, 2012 6:28 am من طرف Ahmedmazaya1
» ادفع اقل قسط شهري في الساحل الشمالي ألف جنيه مصري
الأحد يوليو 22, 2012 5:40 am من طرف Ahmedmazaya1
» امتلك شاليه علي البحر مباشرة بمنطقة رأس الحكمه
الأحد يوليو 22, 2012 5:32 am من طرف Ahmedmazaya1
» جولات عقارية ناجحة فى دول الخليج مع مزايا للتطوير العقاري
الإثنين يوليو 16, 2012 4:01 am من طرف Ahmedmazaya1
» محمود عيد حسان رئيس مجلس إدارة مزايا جروب العقارية يتبرع لمحافظة مطروح بخمسة ملايين جنيه مصرى
الإثنين يوليو 16, 2012 3:56 am من طرف Ahmedmazaya1
» نحن خارج المنافسة بتاريخ مشرف
الإثنين يوليو 16, 2012 3:54 am من طرف Ahmedmazaya1
» مزايا للتطوير العقاري تتقدم للأسواق بمشروعها الجديد مطروح هايتس
الإثنين يوليو 16, 2012 3:52 am من طرف Ahmedmazaya1
» رائعة جديدة من روائع العمل العقاري من مزايا للتطوير العقارى
الإثنين يوليو 16, 2012 3:46 am من طرف Ahmedmazaya1
» طريقة عمل السمك المشوي بالصور
الخميس يونيو 21, 2012 3:24 pm من طرف forever