كيكة الكاستر والموز والشيكولاته.............. بالخطوات المصورة ولا اروع
كيكة الكاستر والموز والشيكولاته.............. بالخطوات المصورة ولا اروع
كيكة الكاستر والموز
والشيكولاته
اللي احنا
محتاجينه هو:
كيكة شوكولاتة وكاستر وموز ..وصوص شوكولاتة (اختياري...بيتحط للشكل بس مش
أكتر)
نبدأ في الشغل
بأة
أول حاجة هنعمل الكيكة ومقاديرها
بس أنا هقولكم المقادير في حالة لو عملتوها في صينية كبيرة...بس أنا عملت نص المقادير
بس لصينية متوسطة وأعتقد الصينية المتوسطة كميتها كافية جدا
4 بيضات
2 كيس فانيليا
نصف كوب زيت
نصف كوب لبن(حليب)
1 ونص كوب دقيق
1 وربع كوب سكر
2 معلقة كبيرة بيكنج بودر
نصف كوب كاكاو
وزي ما قلتلكم انا عاملة بنص المقادير ده بس
الطريقة:
نضع البيض والسكر والفانيليا في طبق عميق ونخفقهم في البداية على سرعة
منخفضة وبعدين نعلي على أعلى سرعة ونستتكر في الخفق لحد ما البيض يتنفش
ويبأة لوني سمني فاتح
والصور هتوضح الكلام ده
هنا لما بيمتزجوا
بنبدأ نعلي السرعة
هنا لما البيض اتنفش...(يعني حجمه اتضاعف)
بعد كده هنضيف الزيت تدريجيا
ثم نضيف اللبن تدريجيا
وبعدين ننخل الدقيق والكاكاو والبيكنج بودر ونضيفهم تدريجيا على خليط البيض
وده الشكل النهائي بعد ما خلصت خفق
وهنا بنصبها في صينية مدهونة زيت
وندخلها فرن متوسط مشغل مسبقا على درجة حرارة 180 ونسيبها لمدة نص ساعة..أو
لحد ما تستوي ويبأة شكلها كده
يللا نكمل مع بعض
بعد ما نخلص الكيكة نعمل الكاسترد بالطريقة الموجودة على العلبة (يعني هنحط
لتر لبن +5 معالق كسترد كبيرة ومليانة مش أربعة + سكر حسب الرغبة أنا بحط 6
معالق كبيرة ومليانة ) ونقلبهم كويس بعدين نحط الحلة اللي فيها الكستر على
النار ونستمر في التقليب لحد ما يتقل...
كده إحنا خلصنا كل حاجة
نيجي بأة لخطوات الكيكة بالموز والكاسترد
هنقطع الموز شرايح ونحطه فوق الكيكة بالشكل ده
وبعدين هنصب فوقه الكاسترد اللي إحنا لسة عاملينة ونسيب
الكيكة تبرد خااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا
ااااااااااااااااااالص وبعدين نزينها بالشوكولاتة أو صوص الشوكولاتة
والخطوة ده مش مهمة خااااااااااالص ..هي للشكل
وبس...وبعدين نقطعها زي ما احنا عاوزين
وأنا بالنسبة علشان أخلى التقطيع سهل
حطيت الصينية اللي فيها الكيكة والموز والكاسترد في الفريزر لمدة ساعة
وبعدين طلتها وقطعتها وما قدمتهاش إلا لما دفيت
خااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااالص
صدقوني ...طعمها تحفة وهتعجبكم جدا إن شاء الله
يللا جربوها وقولولي رأيكم...آه على فكرة ممكن بدل ما تعملوا كيكة
الشوكولاتة تشتروا كيكة جاهزة لو مستعجلين
وده الصورة النهائية
والشيكولاته
اللي احنا
محتاجينه هو:
كيكة شوكولاتة وكاستر وموز ..وصوص شوكولاتة (اختياري...بيتحط للشكل بس مش
أكتر)
نبدأ في الشغل
بأة
أول حاجة هنعمل الكيكة ومقاديرها
بس أنا هقولكم المقادير في حالة لو عملتوها في صينية كبيرة...بس أنا عملت نص المقادير
بس لصينية متوسطة وأعتقد الصينية المتوسطة كميتها كافية جدا
4 بيضات
2 كيس فانيليا
نصف كوب زيت
نصف كوب لبن(حليب)
1 ونص كوب دقيق
1 وربع كوب سكر
2 معلقة كبيرة بيكنج بودر
نصف كوب كاكاو
وزي ما قلتلكم انا عاملة بنص المقادير ده بس
الطريقة:
نضع البيض والسكر والفانيليا في طبق عميق ونخفقهم في البداية على سرعة
منخفضة وبعدين نعلي على أعلى سرعة ونستتكر في الخفق لحد ما البيض يتنفش
ويبأة لوني سمني فاتح
والصور هتوضح الكلام ده
هنا لما بيمتزجوا
بنبدأ نعلي السرعة
هنا لما البيض اتنفش...(يعني حجمه اتضاعف)
بعد كده هنضيف الزيت تدريجيا
ثم نضيف اللبن تدريجيا
وبعدين ننخل الدقيق والكاكاو والبيكنج بودر ونضيفهم تدريجيا على خليط البيض
وده الشكل النهائي بعد ما خلصت خفق
وهنا بنصبها في صينية مدهونة زيت
وندخلها فرن متوسط مشغل مسبقا على درجة حرارة 180 ونسيبها لمدة نص ساعة..أو
لحد ما تستوي ويبأة شكلها كده
يللا نكمل مع بعض
بعد ما نخلص الكيكة نعمل الكاسترد بالطريقة الموجودة على العلبة (يعني هنحط
لتر لبن +5 معالق كسترد كبيرة ومليانة مش أربعة + سكر حسب الرغبة أنا بحط 6
معالق كبيرة ومليانة ) ونقلبهم كويس بعدين نحط الحلة اللي فيها الكستر على
النار ونستمر في التقليب لحد ما يتقل...
كده إحنا خلصنا كل حاجة
نيجي بأة لخطوات الكيكة بالموز والكاسترد
هنقطع الموز شرايح ونحطه فوق الكيكة بالشكل ده
وبعدين هنصب فوقه الكاسترد اللي إحنا لسة عاملينة ونسيب
الكيكة تبرد خااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا
ااااااااااااااااااالص وبعدين نزينها بالشوكولاتة أو صوص الشوكولاتة
والخطوة ده مش مهمة خااااااااااالص ..هي للشكل
وبس...وبعدين نقطعها زي ما احنا عاوزين
وأنا بالنسبة علشان أخلى التقطيع سهل
حطيت الصينية اللي فيها الكيكة والموز والكاسترد في الفريزر لمدة ساعة
وبعدين طلتها وقطعتها وما قدمتهاش إلا لما دفيت
خااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااالص
صدقوني ...طعمها تحفة وهتعجبكم جدا إن شاء الله
يللا جربوها وقولولي رأيكم...آه على فكرة ممكن بدل ما تعملوا كيكة
الشوكولاتة تشتروا كيكة جاهزة لو مستعجلين
وده الصورة النهائية
forever- عدد المساهمات : 193
تاريخ التسجيل : 30/03/2010
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل العيش المصري ...بالخطوات المصورة
» برياني الدجاج من مطبخ عاشقة الحلويات بالخطوات المصورة
» كيكة الكريم كرميل................ بالصور
» طريقة كيكة السينابون بالصور
» اروع برامج تحويل الصيغ على الاطلاق FormatFactory 2.30 للتحويل بين كل انواع الصيغ بسرعة وجودة عالية بحجم 37 ميجا فقط
» برياني الدجاج من مطبخ عاشقة الحلويات بالخطوات المصورة
» كيكة الكريم كرميل................ بالصور
» طريقة كيكة السينابون بالصور
» اروع برامج تحويل الصيغ على الاطلاق FormatFactory 2.30 للتحويل بين كل انواع الصيغ بسرعة وجودة عالية بحجم 37 ميجا فقط
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأحد يوليو 22, 2012 6:28 am من طرف Ahmedmazaya1
» ادفع اقل قسط شهري في الساحل الشمالي ألف جنيه مصري
الأحد يوليو 22, 2012 5:40 am من طرف Ahmedmazaya1
» امتلك شاليه علي البحر مباشرة بمنطقة رأس الحكمه
الأحد يوليو 22, 2012 5:32 am من طرف Ahmedmazaya1
» جولات عقارية ناجحة فى دول الخليج مع مزايا للتطوير العقاري
الإثنين يوليو 16, 2012 4:01 am من طرف Ahmedmazaya1
» محمود عيد حسان رئيس مجلس إدارة مزايا جروب العقارية يتبرع لمحافظة مطروح بخمسة ملايين جنيه مصرى
الإثنين يوليو 16, 2012 3:56 am من طرف Ahmedmazaya1
» نحن خارج المنافسة بتاريخ مشرف
الإثنين يوليو 16, 2012 3:54 am من طرف Ahmedmazaya1
» مزايا للتطوير العقاري تتقدم للأسواق بمشروعها الجديد مطروح هايتس
الإثنين يوليو 16, 2012 3:52 am من طرف Ahmedmazaya1
» رائعة جديدة من روائع العمل العقاري من مزايا للتطوير العقارى
الإثنين يوليو 16, 2012 3:46 am من طرف Ahmedmazaya1
» طريقة عمل السمك المشوي بالصور
الخميس يونيو 21, 2012 3:24 pm من طرف forever