طريقة عمل فراخ كنتاكى المقرمشة
الحرية :: المنتديات :: المطبــخ المصرى
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل فراخ كنتاكى المقرمشة
السلام عليكم ورحمة
الله وبركاته
المقادير :
-فرخة وتقطع على 12 قطعة بعد تنظيفها
-معلقة كبيرة سماء( دى توابل يتجاب من عند العطار ومتوفرة)
-مغلقة بهارات
-1/2 كوب ماء بصل
-3 ملاعق خل
-معلقة كبيرة كسبرة ناعمة
-2 ليمونة
-ملح - فلفل
- 4بيضات
-2 كوب دقيق ذرة ( ده غير الدقيق العادى)
- دقيق عادى
الطريقة:
اجيب الفرخة واغرز فيها السكينة فى جميع جوانبها
-بعد كده تحطى الكسبرة الناعمة+ماء اليصل+البهارات
+الليمون+الخل+الملح+الفلفل فى اناء
وتخلطيهم جيدا وبعدين تحطى الفراخ وتقلبيها فى الخليط جيدا وتوضع فى
الثلاجة من باليل ( تقريبا 12 ساعة قبل الطهى )
- تانى يو م بقى اجيب دقيق الذرة واحط عيه ملح وفلفل واجيب البيض واضربه
واضع بردو عليه ملح وفلفل
تجيبى الفراخ من التلاجة وتحطيها فى الدقيق العادى اولا وبعدين البيض
واخيرا تحطيها فى دقيق الذرة ( علة فكرة دقيق الذرة هو اللى بيخليها مقرمشة
)
وتحمر فى زيت غزير مغلى جيدا على نار عالية ( اول ما تنزلى الفراخ لازم
تكون النار عالية وبعد كده توطيها حتى تستوى )
هتاخد تقريبا 1/2 ساعة على نار هادي ة
الله وبركاته
المقادير :
-فرخة وتقطع على 12 قطعة بعد تنظيفها
-معلقة كبيرة سماء( دى توابل يتجاب من عند العطار ومتوفرة)
-مغلقة بهارات
-1/2 كوب ماء بصل
-3 ملاعق خل
-معلقة كبيرة كسبرة ناعمة
-2 ليمونة
-ملح - فلفل
- 4بيضات
-2 كوب دقيق ذرة ( ده غير الدقيق العادى)
- دقيق عادى
الطريقة:
اجيب الفرخة واغرز فيها السكينة فى جميع جوانبها
-بعد كده تحطى الكسبرة الناعمة+ماء اليصل+البهارات
+الليمون+الخل+الملح+الفلفل فى اناء
وتخلطيهم جيدا وبعدين تحطى الفراخ وتقلبيها فى الخليط جيدا وتوضع فى
الثلاجة من باليل ( تقريبا 12 ساعة قبل الطهى )
- تانى يو م بقى اجيب دقيق الذرة واحط عيه ملح وفلفل واجيب البيض واضربه
واضع بردو عليه ملح وفلفل
تجيبى الفراخ من التلاجة وتحطيها فى الدقيق العادى اولا وبعدين البيض
واخيرا تحطيها فى دقيق الذرة ( علة فكرة دقيق الذرة هو اللى بيخليها مقرمشة
)
وتحمر فى زيت غزير مغلى جيدا على نار عالية ( اول ما تنزلى الفراخ لازم
تكون النار عالية وبعد كده توطيها حتى تستوى )
هتاخد تقريبا 1/2 ساعة على نار هادي ة
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل الغريبة المصرية بالصور- طريقة عمل الغريبة السورية وبالتيفور
» مفاجأة فراخ محشية بالبرغل و بالصور كمان
» طريقة عمل الكريب
» طريقة عمل الفطير المشلتت
» طريقة عمل الخبز الفرنسي
» مفاجأة فراخ محشية بالبرغل و بالصور كمان
» طريقة عمل الكريب
» طريقة عمل الفطير المشلتت
» طريقة عمل الخبز الفرنسي
الحرية :: المنتديات :: المطبــخ المصرى
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأحد يوليو 22, 2012 6:28 am من طرف Ahmedmazaya1
» ادفع اقل قسط شهري في الساحل الشمالي ألف جنيه مصري
الأحد يوليو 22, 2012 5:40 am من طرف Ahmedmazaya1
» امتلك شاليه علي البحر مباشرة بمنطقة رأس الحكمه
الأحد يوليو 22, 2012 5:32 am من طرف Ahmedmazaya1
» جولات عقارية ناجحة فى دول الخليج مع مزايا للتطوير العقاري
الإثنين يوليو 16, 2012 4:01 am من طرف Ahmedmazaya1
» محمود عيد حسان رئيس مجلس إدارة مزايا جروب العقارية يتبرع لمحافظة مطروح بخمسة ملايين جنيه مصرى
الإثنين يوليو 16, 2012 3:56 am من طرف Ahmedmazaya1
» نحن خارج المنافسة بتاريخ مشرف
الإثنين يوليو 16, 2012 3:54 am من طرف Ahmedmazaya1
» مزايا للتطوير العقاري تتقدم للأسواق بمشروعها الجديد مطروح هايتس
الإثنين يوليو 16, 2012 3:52 am من طرف Ahmedmazaya1
» رائعة جديدة من روائع العمل العقاري من مزايا للتطوير العقارى
الإثنين يوليو 16, 2012 3:46 am من طرف Ahmedmazaya1
» طريقة عمل السمك المشوي بالصور
الخميس يونيو 21, 2012 3:24 pm من طرف forever