طريقة عمل الممبار ..المصري وبالصور......
2 مشترك
الحرية :: المنتديات :: المطبــخ المصرى
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل الممبار ..المصري وبالصور......
هنعمل الممبار او الفوراغ او الاعماءبعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح
والخل
الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو
لحمه مفرومه
وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات
انما فى الممبار البقرى
خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
بصل مقطع
شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر
ارز مصرى غير منقوع
طماطم مقطعه مكعبات صغيره
زيت
شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه (((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3
كيلو ارز))
نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول
المناسب
انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطراف
طبعا ده جزء من الممبار
نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح
نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
نطلع الممبار من الحله
ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماءمهمه الخطوه دى
نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوانب حتى يكتسب اللون الذهبى
ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزائد
وده شكله النهائى
وده من الداخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل
والخل
الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو
لحمه مفرومه
وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات
انما فى الممبار البقرى
خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
بصل مقطع
شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر
ارز مصرى غير منقوع
طماطم مقطعه مكعبات صغيره
زيت
شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه (((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3
كيلو ارز))
نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول
المناسب
انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطراف
طبعا ده جزء من الممبار
نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح
نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
نطلع الممبار من الحله
ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماءمهمه الخطوه دى
نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوانب حتى يكتسب اللون الذهبى
ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزائد
وده شكله النهائى
وده من الداخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل
forever- عدد المساهمات : 193
تاريخ التسجيل : 30/03/2010
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل العيش المصري ...بالخطوات المصورة
» طريقة عمل الغريبة المصرية بالصور- طريقة عمل الغريبة السورية وبالتيفور
» شرح النمادج (ds-156-156-157) بالتفصيل وبالصور
» *طبق متميز* سمك مقلي من مطبخي وبالصور
» بيتزاء المكرونه بالتفصيل وبالصور بعد^__^
» طريقة عمل الغريبة المصرية بالصور- طريقة عمل الغريبة السورية وبالتيفور
» شرح النمادج (ds-156-156-157) بالتفصيل وبالصور
» *طبق متميز* سمك مقلي من مطبخي وبالصور
» بيتزاء المكرونه بالتفصيل وبالصور بعد^__^
الحرية :: المنتديات :: المطبــخ المصرى
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأحد يوليو 22, 2012 6:28 am من طرف Ahmedmazaya1
» ادفع اقل قسط شهري في الساحل الشمالي ألف جنيه مصري
الأحد يوليو 22, 2012 5:40 am من طرف Ahmedmazaya1
» امتلك شاليه علي البحر مباشرة بمنطقة رأس الحكمه
الأحد يوليو 22, 2012 5:32 am من طرف Ahmedmazaya1
» جولات عقارية ناجحة فى دول الخليج مع مزايا للتطوير العقاري
الإثنين يوليو 16, 2012 4:01 am من طرف Ahmedmazaya1
» محمود عيد حسان رئيس مجلس إدارة مزايا جروب العقارية يتبرع لمحافظة مطروح بخمسة ملايين جنيه مصرى
الإثنين يوليو 16, 2012 3:56 am من طرف Ahmedmazaya1
» نحن خارج المنافسة بتاريخ مشرف
الإثنين يوليو 16, 2012 3:54 am من طرف Ahmedmazaya1
» مزايا للتطوير العقاري تتقدم للأسواق بمشروعها الجديد مطروح هايتس
الإثنين يوليو 16, 2012 3:52 am من طرف Ahmedmazaya1
» رائعة جديدة من روائع العمل العقاري من مزايا للتطوير العقارى
الإثنين يوليو 16, 2012 3:46 am من طرف Ahmedmazaya1
» طريقة عمل السمك المشوي بالصور
الخميس يونيو 21, 2012 3:24 pm من طرف forever